Poorten van Reijmerstok

Kunstexpositie “De Poorten van Reijmerstok”

2e Pinksterdag 21 mei 2018 van 10.00 uur tot 18.00 uur

Daar waar kunst met cultuur en natuur wordt verenigd…

Op  Pinkstermaandag 21 mei 2018 vindt de eerstvolgende internationale kunstexpositie plaats. Fanfare St. Franciscus is de organisator, waarbij zij hulp krijgt van ruim 200 vrijwilligers. Ons Zuid-Limburgse dorp transformeert die dag in één grote galerie. Carré boerderijen openen “hun toegangspoorten” en op 38 locaties tonen zo’n 70 beroepskunstenaars uit binnen- en buitenland hun werken. Behalve professionals krijgt jong talent ook een podium.

Van 10.00 tot 18.00 uur hebben bezoekers de mogelijkheid om een 3 km lange kunstwandeling te maken, waarbij álle zintuigen worden geprikkeld.  Op diverse plaatsen kan men al genietend van de natuur en de kunst op terrassen streekhapjes en drankjes nuttigen.

Gastvrij Reijmerstok

Reijmerstok is met zo’n 600  inwoners één van de kleinste kerkdorpen van de gemeente Gulpen-Wittem. Van origine waren de “paoëttekiekers” nieuwsgierige dorpsbewoners, die van achter hun poorten de omgeving en de passanten in de gaten hielden. Deze poorten worden gedurende de kunstexpositie geopend en iedereen is welkom om nu zélf eens een kijkje achter de poorten van de “paoëttekiekers” te nemen. Er wordt geëxposeerd op de sfeervolle binnenplaatsen van de carréboerderijen en in de tuinen van de monumentale panden. Het hele dorp wordt opgepoetst, op zijn mooist gepresenteerd en inwoners maken zich op voor een gastvrije ontvangst.

Betrokken verenigingsleven en vrijwilligers

Het verenigingsleven van Reijmerstok en omgeving speelt een belangrijke samenbindende rol en is zeer levendig. Jong en oud is op één of andere manier betrokken bij één van de verenigingen. Vrijwilligers van deze verenigingen vormen een belangrijke schakel voor het welslagen van het evenement. Op vrijwillige basis stellen velen hun erf beschikbaar of helpen mee bij de organisatie van het evenement. De opbrengst van het evenement vloeit terug in de verenigingskas en komt dan ook volledig ten goede aan de verenigingen en leefbaarheid van de gemeenschap Reijmerstok en Terlinden.

Uitgebreide informatie: www.poortenvanreijmerstok.nl.

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes?

Facebook:www.facebook.com/PoortenvanReijmerstok

Twitter: @Reijmerstok