Poorten van ReijmerstokKunstexpositie “De Poorten van Reijmerstok” 

 Reijmerstok verbindt kunst, cultuur en muziek op unieke locaties

2e Pinksterdag zwaaien de Poorten van Reijmerstok weer open. Komt u ook kijken achter de vele poorten? Diverse kunstvormen worden verbonden met unieke locaties. Achter elke poort wordt de bezoeker weer verrast. Verbinden, dat is het thema van deze editie van de internationale kunstexpositie op 20 mei 20214.

Eens in de twee jaar vindt in het Zuid-Limburgse kerkdorp Reijmerstok een kunstexpositie plaats. Carré boerderijen openen hun toegangspoorten en zo’n 70 geselecteerde kunstenaars krijgen de gelegenheid om hun werken te tonen op mooie authentieke binnenplaatsen. Op verschillende locaties is er een afwisselend muziekprogramma. Kinderen kunnen deze dag zelf kunstzinnig aan de slag.

Kunstwandeling

Een 3 kilometer lange wandelroute is de verbindingslijn tussen kunst, cultuur, natuur en biedt de bezoeker een fijne kunstzinnige dag in Reijmerstok. De expositie is zo gevarieerd mogelijk samengesteld: voor elk wat wils. Onderweg kan de bezoeker – eventueel onder het genot van een streekproduct - even uitrusten en genieten van de natuur.

Het programma van de editie 2022:

Muziek

Niet alleen beeldende kunst, maar ook muziek maakt deel uit van het programma. In de R.K. kerk kan men luisteren naar romantische melodieën en nostalgische liederen, uitgevoerd door sopraan Marjon Lambriks en mezzo sopraan Madieke Marjon. Zij worden begeleid door pianist Frank Steijns. De winnaars van de regiofinale 2018 en aanmoedigingsprijs 2020 van het Prinses Christina Concours - de 16 jarige zusjes Charlotte en Josephine De Loë - treden op alsmede een ensemble van het Limburgs Jeugd Symfonie Orkest.

Op diverse andere locaties kunt u genieten van akoestische klanken, jazz en nog veel meer. Qua muziekstijlen is er dit jaar voor elk wat wils!

KiDZ expositie en KiDZ plein

Kinderen uit de regio krijgen in aanloop naar de expositie workshops aangeboden, waarvan het resultaat te zien is in de speciale KiDZ expositie. Op het KiDZ plein is er een programma waar kinderen kunstzinnig aan de slag kunnen!

Unieke locaties

De geschiedenis van de unieke locaties, de binnenplaatsen en tuinen achter de vele poorten in Reijmerstok, is veelzijdig. Foto’s uit het verleden worden verbonden met verhalen van vroeger, uit het leven achter die poorten.

De verbinding van kunst, cultuur en muziek nodigt uit om 2e Pinksterdag naar Reijmerstok in het Zuid-Limburgse Heuvelland te komen. Oud en jong is welkom. Voor mensen die niet goed ter been zijn, rijden er gratis huifkarren met verschillende stops.

Kom kunstwandelen, muziek luisteren en genieten van de mooie omgeving.

 

Meer informatie over het programma is te vinden op: www.poortenvanreijmerstok.nl

 

Gastvrij Reijmerstok

Reijmerstok is met zo’n 600  inwoners één van de kleinste kerkdorpen van de gemeente Gulpen-Wittem. Van origine waren de “paoëttekiekers” nieuwsgierige dorpsbewoners, die van achter hun poorten de omgeving en de passanten in de gaten hielden. Deze poorten worden gedurende de kunstexpositie geopend en iedereen is welkom om nu zélf eens een kijkje achter de poorten van de “paoëttekiekers” te nemen. Er wordt geëxposeerd op de sfeervolle binnenplaatsen van de carréboerderijen en in de tuinen van de monumentale panden. Het hele dorp wordt opgepoetst, op zijn mooist gepresenteerd en inwoners maken zich op voor een gastvrije ontvangst.

 

Betrokken verenigingsleven en vrijwilligers

Het verenigingsleven van Reijmerstok en omgeving speelt een belangrijke samenbindende rol en is zeer levendig. Jong en oud is op één of andere manier betrokken bij één van de verenigingen. Vrijwilligers van deze verenigingen vormen een belangrijke schakel voor het welslagen van het evenement. Op vrijwillige basis stellen velen hun erf beschikbaar of helpen mee bij de organisatie van het evenement. De opbrengst van het evenement vloeit terug in de verenigingskas en komt dan ook volledig ten goede aan de verenigingen en leefbaarheid van de gemeenschap Reijmerstok en Terlinden.

Uitgebreide informatie: www.poortenvanreijmerstok.nl.

 

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes?

Facebook:www.facebook.com/PoortenvanReijmerstok