Kunstproject x
kunstlint

Street Art Project

Wesley Dazetwo Van Heugten uit Heerlen werkt stilletjes aan een tiental kleine kunstwerkjes verspreid in het dorp. Deze kunstwerkjes zullen een blijvende herinnering zijn aan 10 keer “Poorten van Reijmerstok”. De kunstwerkjes hebben een afmeting van ca. 10/10 cm.

Wesley kom je zo af en toe tegen met zijn rolkoffertje met kwasten, stiften en verf onderweg door het dorp, waar hij op verrassende plekken aan het werk gaat. Zo is er al één kunstwerkje van zijn hand te zien op een bank langs de fietsroute op de Luikerweg. De laatste 2 kunstwerkjes zal hij op 21 mei tijdens de expositie maken, zodat bezoekers hem ook aan het werk kunnen zien.

Project X

Project X staat voor 10 keer Poorten van Reijmerstok: een kunstproject van Studio Wanders waarbij het jubileumthema “Natúúrlijk Reijmerstok” wordt verbeeld door 10 bomen, van klein naar groot. De kleinste boom staat voor de 1e editie en de grootste voor de komende, de 10e. Iedere editie is steeds verder gegroeid in kwaliteit, bijzondere activiteiten, niveau van de kunst, aantallen bezoekers en naamsbekendheid. Omdat het jubileum een feestelijke gebeurtenis is, zijn de 10 bomen goud geverfd en “op een voetstuk gezet”. Dit voetstuk bestaat uit 100 grote houten veilingkisten bekleed met een laag zwart landbouwfolie. De kisten zijn met elkaar verbonden en staan symbool voor verbinding en samenwerking tussen de inwoners van Reijmerstok, de verenigingen, de gemeente en vele betrokkenen en partners uit de hele Euregio. Zodra het donker wordt staat Project X vol in de schijnwerpers.

Samen met het poortencomité wordt er al een jaar lang achter de schermen door vrijwilligers naar deze dag toegewerkt en zo wordt het mogelijk gemaakt dat bezoekers en inwoners van het dorp Reijmerstok elke 2 jaar weer kunnen genieten van “De Poorten van Reijmerstok”.

Bezoekers op Pinkstermaandag kunnen - al wandelend- genieten van de sfeer, de kunst, de muziek en alle mooie boerderijen in het dorp.

Info: www.poortenvanreijmerstok.nl